Tekit/ORCID Alınması Hakkında Önemli Duyuru

YÖK Yürütme Kurulunun 13.05.2020 tarihli toplantısında aldığı karar üzere akademisyenlerin ve lisansüstü öğrencilerin 31.07.2020 tarihine kadar ORCID numarası almaları gerektiği belirtilmiştir. Ancak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan incelemede çok sayıda öğretim elemanı ve lisansüstü öğrencinin halen ORCID numarası almadıklarının tespit edildiği bildirilmiştir.

Bu kapsamda ORCID numarası olmayan lisansüstü öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimizin ivedilikle ORCID numarası alması gerekmektedir. Alınan ORCID numaralarının YÖK tarafından izlenebilmesi adına öğretim üyelerimizin YÖKSİS sistemine, lisansüstü öğrencilerimizin ise Ulusal Tez Merkezine ORCID numaralarını ivedilikle kaydetmeleri önem taşımaktadır. Tüm lisansüstü öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimize önemle duyurulur.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun kararı için Tıklayınız.

Öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrencilerin ORCID numarası almalarında yardımcı olmak amacıyla hazırlanan "yardım dokümanı" için tıklayınız.

Kayıt Linki için tıklayınız: https://orcid.org/register

Lisansüstü Öğrencilerimiz için;

https://tez.yok.gov.tr→ Giriş Yap → Üyelik Bilgileri → ORCID numarası al → Açılan sayfaya mail ve şifre ile giriş yapılır → “Yetki ver” seçilir → Yönlendirilen sayfada “güncelle” ye basılır.

Öğretim Üyelerimiz için;

https://yoksis.yok.gov.tr→ Kişisel Bilgiler → Personel İşlemleri →Özgeçmiş İşlemleri → Özgeçmiş Oluşturma→ Kişisel Bilgiler →YÖK Akademi →ORCID numara

Yayın Tarihi: 26/09/2020
Okunma Sayısı: 830