2022-2023 Güz Yarıyılı 7417 Sayılı Kanunla Düzenlenen Af Kapsamında Yerleşen Öğrencilerin Ders Kayıt İşlemleri Hakkında

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında Enstitümüze 7417 sayılı af kapsamında kayıtları yapılan öğrencilerimizin  23.09.2022 tarihine kadar ders seçimi yapmaları gerekmektedir.

Öğrenciler Öğrenci Bilgi Sistemi'ne SDÜNet üzerinden öğrenci numarası ile giriş yapabileceklerdir. Aşağıdaki linkte bulunan bilgileri doldurup öğrenci numaralarını öğrenebilirler. Kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için sisteme tanımlanan öğrenim harcını öğrenci numaralarıyla Halk Bankası'na yatırmaları gerekmektedir. (Yatırmanız gereken ücreti Öğrenci Bilgi Sistemi Ders Kayıt ekranının sağ üst köşesinde görebilirsiniz.)

Öğrenci Numaranızı öğrenmek için tıklayınız.

Öğrenci Bilgi Sistemi'ne giriş işlemleri ile ilgili bilgi almak için tıklayınız.

DERS KAYIT İŞLEMLERİ

 Ders ve Dönem İşlemleri   + Ders Ekle/Bırak +  Dersler  Müfredat/Bölüm Dışı Dersler menüsünden seçilerek yapılacaktır.

Başarılı olunan tüm derslerin intibakları yapılarak notları ile birlikte öğrenci bilgi sistemine işlenmiştir. Öğrenciler Ders Kayıt işlemlerini tamamlamadan önce mutlaka sisteme işlenen dersleri kontrol etmeleri gerekmektedir.

* Öğrenci bir yarıyılda, muafiyet/intibak işlemleri hariç olmak üzere, en fazla 42 AKTS kredilik ders seçebilir.

* Öğrenci, toplamda en fazla dört yarıyıl olmak üzere, ders aşamasında en fazla 2 ve her yarıyıl en fazla bir uzmanlık alan dersi alabilir. (15/01/2021 tarihli ve 566/1 sayılı senato kararı ile değişik) Lisansüstü öğrencileri uzmanlık alan dersini danışmanın isteğine bağlı olarak almak ve devam sağlamak zorundadır. Uzmanlık alan dersi sıralı şekilde alınmak zorundadır.

* Lisansüstü programlarına (Tezli/Tezsiz) kayıtlı tüm öğrencilerin “Bilimsel araştırma teknikleri ile araştırma ve yayın etiği” konularını içeren en az bir dersi almaları zorunludur.       

* Tezli yüksek lisans programındaki öğrencinin tez aşamasına geçebilmesi için EABD/EASD başkanlığının öngördüğü zorunlu ve seçimlik derslerden başarılı olmasının yanı sıra, zorunlu seminer ve seçilmesi halinde uzmanlık alan dersi ile birlikte toplam en az 60 AKTS kredilik dersten başarılı olması gerekir.

 * Tez aşamasındaki tezli yüksek lisans öğrencilerinin kayıt yenileme tarihlerinde öğrenci bilgi sistemi üzerinden mutlaka “Tez” dersini seçerek onaylamaları gerekmektedir.

* Tez Dönemine geçen öğrencilerin Tez Önerilerini en geç akademik takvimde belirtilen  Ekle –Sil tarihinin bitiminden önceki son iş günü olan 23 Eylül 2022 tarihine kadar Anabilim Dalı Başkanlığına teslim etmesi gerekmektedir.

Ders seçimi yapan tüm öğrencilerimizin dersleri Danışmanları tarafından onaylanacaktır.

2022-2023 Eğitim Öğretim Bahar Yarıyılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

 

Yayın Tarihi: 20/09/2022
Okunma Sayısı: 780