2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Kaydı Hakkında Duyuru

*2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Katkı Payı ve Öğrenim Ücreti Yatırarak İnternet üzerinden Kayıt Yenileme ve Ders Kayıt işlemleri (yeni kayıt yaptıran öğrenciler dâhil) Üniversitemiz Akademik Takvimine göre 15-21 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

*Normal eğitim süresinde olan Tezli Yüksek Lisans öğrencilerimizden öğrenci katkı payı alınmayacaktır.  (4 yarıyılını tamamlayan öğrenciler ile 2.Üniversite okuyan öğrenciler katkı payı ödeyeceklerdir).

*Öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti ödeyecek tezli/tezsiz yüksek lisans öğrencileri, lisansüstü öğrencisi olduklarını ve öğrenci numaralarını söyleyerek Türkiye Halk Bankası şubelerine veya Enstitüler Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine  https://golcuk.sdu.edu.tr/Ogrenci/OgrenciGiris.aspx  web adresinden giriş yaparak kredi kartı ile ödeme yapabilirler. EFT ile ödeme kabul edilmemektedir.

*Ders kayıtları “golcuk.sdu.edu.tr” adresinden lisansüstü öğrenci bilgi sistemi üzerinden öğrenci numarası ve şifre ile giriş yapılarak gerçekleştirilecek ve danışmanlar tarafından derslere onay verilecektir. (Yeni Kayıt olan öğrencilerimizin şifreleri T.C. Kimlik Numarasının ilk 8 hanesidir)

*Öğrenciler öncelikle başarısız oldukları dersleri almak ve başarmak zorundadırlar. Bu nedenle ders seçimi ve kayıt yenileme işlemleri gerçekleştirilirken öncelikle başarısız olunan derslerin seçilmesi gerekmektedir.

*Seçilen derslerde  01-05 Mart 2021 tarihlerinde (ders ekleme- bırakma dönemi)   değişiklik yapılabilir.

*Kayıt Yenileme döneminde mazereti nedeniyle kaydını yenileyemeyen ve ders seçimini yapamayan öğrencilerimizin, Enstitümüz Müdürlüğü’ne mazeretlerini gösterir belge ve dilekçe ile   22-24 Şubat 2021 tarihleri arasında başvuru yapmaları gerekmektedir. 24 Şubat 2021 tarihinden sonra yapılan Mazeretli Kayıt Yenileme başvurusu kabul edilmeyecektir.

*15-21 Şubat 2021 tarihleri arasında ders veya tez seçimi yapmayan öğrenciler Katkı payı/öğrenim ücretini yatırmış olsalar bile kayıt yenileme işlemi yapmış sayılmazlar. Kayıt yenileme işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Tez savunma ve seminer sınavlarına giremezler. Bu süre azami öğrenim sürelerinden sayılır.

*Tez aşamasındaki tezli yüksek lisans öğrencilerinin kayıt yenileme tarihlerinde öğrenci bilgi sistemi üzerinden mutlaka “Tez” dersini seçerek onaylamaları gerekmektedir.

*Tez dönemine geçen Yüksek Lisans öğrencilerinin Tez Önerileri en geç 05 Mart 2021 tarihine kadar Enstitümüze göndermesi gerekmektedir.

*Öğrenci, toplamda en fazla dört yarıyıl olmak üzere, ders aşamasında en fazla 2 ve her yarıyıl en fazla bir uzmanlık alan dersi alabilir. (15/01/2021 tarihli ve 566/1 sayılı senato kararı ile değişik)

*Lisansüstü programlarına kayıtlı tüm öğrencilerin  “Bilimsel araştırma teknikleri ile araştırma ve yayın etiği” konularını içeren en az bir dersi almaları zorunludur.

*2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında 6. (altıncı) yarıyılında bulunan tezli yüksek lisans programı öğrencileri azami öğrenim süresini tamamlayacak olup;  Enstitümüz  İş  Takviminde  “Azami Öğrenim Süresini Dolduran Tezli Yüksek Lisans Öğrencilerinin Tez Savunma  Jüri  Öneri  Formlarının Gönderilmesi”        22 Şubat 2021-30 Temmuz 2021 tarihleri olarak belirlenmiştir. Bu tarih aralıklarında jüri öneri formları gönderilmeyen ve 31 Ağustos 2021 tarihine kadar tez savunma sınavına girmeyen öğrencilerin kayıtları silinecektir.

*2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılı Ders Dönemi 22 Şubat 2021 tarihinde başlayacaktır.

 

Yayın Tarihi: 13/02/2021
Okunma Sayısı: 4124